Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (19/11) και θα οδηγηθεί αύριο, στον εισαγγελέα το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα που είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.

Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, προχώρησε η αστυνομία. 

Η σύλληψή του, με την κατηγορία της απειλής, αφορά επεισόδιο που έγινε χθες στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός το οποίο επισκέφθηκαν μέλη του Ρουβίκωνα για να στηρίξουν νοσηλευόμενο φίλο τους.

Εκεί φέρονται να διαπληκτίσθηκαν με αστυνομικό που φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο από τα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φέρονται να απαίτησαν την απομάκρυνση του αστυνομικού από το νοσοκομείο, απειλώντας ότι θα έκαναν ζημιές.

Αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου και είπε στην τηλεφωνήτρια: «Να με συνδέσεις τώρα με αυτούς που έβαλαν αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο. Αλλιώς θα έρθω εκεί και θα σας σπάσω όλους στο ξύλο».

Ενώ αμέσως μετά επανέλαβε: «Αν δεν φύγουν οι αστυνομικοί που έχετε στο νοσοκομείο, τότε θα έρθω και θα σας δείρω όλους».

Ο άνδρας αρχικά προσήχθη, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, ωστόσο η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα.



ΠΗΓΗ