Απάντηση του Λυκούργου Πολίτη προς αποκατάσταση της αλήθειας στην ενημέρωση της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

ΘΕΜΑ: « Απάντηση του Λυκούργου Πολίτη προς αποκατάσταση της αλήθειας στην ενημέρωση της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. με Αρ. Πρωτ:1115/9-12-2015 με θέμα Ενημέρωση Σχετικά με την δικαίωση του Συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη »

Μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας και επειδή αναφέρονται πολλές ανακρίβειες από μεριά σας θέλω να ενημερώσω τους συναδέλφους μου και όσους άλλους ανιδιοτελώς με βοήθησαν και δεν θέλησαν να πάρουν τα εύσημα και να καρπωθούν δημοσίως την βοήθεια που μου προσέφεραν, αναγκάζομαι να απαντήσω σε εσάς κ. Φαραντάκη, λόγω του ότι ο Λυκούργος δεν είχε και δεν έχει καλή επικοινωνία θα θυμάστε Πρόεδρε ότι μιλούσαμε μαζί, (η κοπελιά είμαι, γιατί έτσι με αποκαλούσατε) εφόσον λοιπόν διαψεύδετε τα λεγόμενά μου, ας γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να επιβεβαιωθεί η συνομιλία μας και να αποδειχτεί ότι μου αναφέρατε ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗ και επειδή μιλούσαμε σε ανοιχτή ακρόαση υπάρχουν και τρεις μάρτυρες που άκουσαν την συνομιλία μας. Επίσης να σας θυμίσω ότι με βεβαιώσατε ότι θα κάνατε καταγγελίες σε όσους ευθύνονται για το εργατικό ατύχημα του Λυκούργου διότι είχαν παραβιάσει την νομοθεσία της μεταφοράς την πυροσβεστών… τελικά δεν έγιναν ποτέ και παραμείναμε πάλι στα παχιά λόγια. Όπως και άλλες καταγγελίες που μου έχουν πει συνάδελφοι στα Γιάννενα στη Ελευσίνα και αλλού. Να σας θυμίσω ότι για την επιστολή που σας έστειλε ο Κος Τόσκας δεν ενημερώθηκα από την Ομοσπονδία ,ως όφειλε να κάνει, αλλά με ενημέρωσε η γραμματέας του Υπουργού κ. Μηλίχου.

Όταν λοιπόν σας ενημέρωσα μου είπατε ότι δεν έχετε λάβει καμιά επιστολή που αποδείχτηκε τελικά ψευδής η απάντησή σας γιατί εκ των υστέρων με ενημερώσατε( αναγκάστηκε και επικοινώνησε με τον κ. Ανδρεαδάκη η ίδια η γραμματέας του κ. Υπουργού ) ότι ήταν κλειστά τα γραφεία σας διότι είχαν απολύσει τη γραμματέα σας [ 6 ημέρες μετά].

Σας παρακάλεσα να μου στείλετε την επιστολή και μου απαντήσετε ότι δεν γίνεται κλείνοντας μου το τηλέφωνο με την αιτιολογία ότι μπαίνετε σε σύσκεψη.
Τελικά αυτή η επιστολή δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μας. Θα μας την στείλετε ποτέ κ. Φαραντάκη;

Όσο για την οικονομική βοήθεια που τόσο εξαιρετικά τονίζετε ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι μας έδωσε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας που για αυτό έχει συσταθεί και έχει χρήματα. Το φέρατε ποτέ στο ΔΣ κ Φαραντάκη; Θα το φέρετε; Και μακάρι να είχε την υγεία του και να μην είχε χρειαστεί να πάρουμε ποτέ χρήματα από αυτό.

Με χίλια παρακάλια πήραμε κάποιο ποσό στα 2 χρόνια του Γολγοθά μας, όπως επίσης δεν ξεχνώ ότι όταν το σωματείο της Μυτιλήνης έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια προς όλα τα σωματεία το δικό σας δεν μας έδωσε ούτε 1 ευρώ παρότι από ότι με έχουν ενημερώσει συντοπίτες σας ότι έχει χρήματα. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι σας ότι δεν δώσατε χρήματα; λέγοντάς μου ότι είναι πολύ άσχημα τα οικονομικά σας. (4 με 5 σωματεία ανταποκρίθηκαν και έβαλαν χρήματα)

Σας είχα παρακαλέσει να βάλετε και εσείς όπως έκαναν σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με την ενημέρωση τον πυροσβεστών, την ανακοίνωση για την έκκληση της οικονομικής βοήθειας, που μας έκανε η απόγνωση και η ανάγκη να βγάλουμε, και στο sait της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. και ούτε αυτό έγινε.

Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Λυκούργος από το Σεπτέμβριο έχει μείνει χωρίς κανένα εισόδημα και αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα του
Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει από απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ειδικούς γιατρούς αλλά αδυνατεί οικονομικά
Εσείς τι ακριβώς κάνετε γι” αυτό ?πάλι η ομοσπονδία δυσκολεύεται λόγο των οικονομικών προβλημάτων της παρότι υπάρχουν χρήματα να βοηθήσει τον Λυκούργο?
Μας έχετε αφήσει στο έλεος του θεού και δυστυχώς κ. Φαραντάκη δεν απαντάτε και στα τηλεφωνήματα μας
Και από την άλλη γράφετε είμαστε στην διάθεση σας να βοηθήσουμε το “συνάδελφο” Λυκούργο Πολίτη σε ότι χρειαστεί. Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !!!
Αν επιμένατε να εφαρμοστεί ο νόμος δεν θα χρειαζόταν το Νομ. Συμβ. Κράτους .
Και γιατί πέρασαν 2 χρονιά κ Φαραντάκη να στείλετε την επιστολή ;
Αναφέρατε ότι στείλατε επιστολή στον κ Τόσκα και τι έγινε ; Άλλα 10 σωματεία έστειλαν επιστολή .
Εδώ δεν έχετε δει τον υπουργό ακόμα όταν τον είδα πρόσφατα ούτε το θέμα θυμόταν καλά καλά συνεπώς ούτε και μιλήσατε μαζί του.

Αφού λοιπόν στην επιστολή σας αναφέρετε ότι ήσασταν και θα είστε στο πλευρό μας τι ακριβώς έχετε κάνει από τον Σεπτέμβριο? Αφήνετε έναν “συνάδελφο” σας χωρίς φάρμακα ,γιατρούς και διατροφή? αν αυτή λέγεται βοήθεια… ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε άλλη…

Επειδή λοιπόν έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ, δεν χρειαζόμαστε άλλη βοήθεια…να είστε καλά και να θυμάστε τι ακριβώς λέτε στις συνομιλίες σας.

Ευχαριστούμε πολύ, Βάμβουρα Φωτεινή – Πολίτης Λυκούργος.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή του Πολίτη Λυκούργου προς ενημέρωση σας .

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                                                                 -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος    Καρπούζης Φραγκίσκος

Ενημέρωση ΠΟΠΥΣΥΠ Σχετικά με την δικαίωση του Συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη
Αριθ. Πρωτ:1115 Αθήνα: 09.12.2015
Αρ. Σελίδων: 2
Προς: Σωματεία Μέλη – Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Θέμα: « Ενημέρωση Σχετικά με την δικαίωση του Συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη »
Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε σήμερα 9/12/2015 την θετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ με την οποία παρέχεται η δυνατότητα να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα ο Συνάδελφος Λυκούργος Πολίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ενώ βρισκόταν καθ οδό για να αναλάβει την Υπηρεσία του.

Η Ομοσπονδία μας λόγω της σοβαρότητας και ιδιαιτερότητας της περιπτώσεων του συναδέλφου, στάθηκε έμπρακτα αρωγός στον αγώνα του, καταβάλλοντας όποτε της ζητήθηκε οικονομική βοήθεια προς τον συνάδελφο μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας περισσότερο από τα προβλεπόμενα περιθώρια και όρια που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης με ενέργειές της (επισυνάπτονται) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Νικόλαο Τόσκα τέθηκε ερώτημα προς το Ν.Σ.Κ με σκοπό να ξεπεραστούν τα ανακύψαντα νομικά ζητήματα (Ασφάλιση Ι.Κ.Α) τα οποία εμπόδιζαν την δυνατότητα να τεθεί εξ αρχής σε μόνιμη διαθεσιμότητα.
Έτσι σήμερα μετά από 2 χρόνια, η γνωμοδότηση αυτή του Ν.Σ.Κ δικαιώνει το συνάδελφο και ανοίγει την πόρτα για να αποκατασταθούν στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά την δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο συνάδελφος Λυκούργος προς την Ομοσπονδία μας μέσω της ευχαριστήριας επιστολής που δημοσίευσε, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τον Πρόεδρο ότι δεν ανήκουμε στο «Πυροσβεστικό Σώμα» όπως ο συνάδελφος αναφέρει. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν ανήκουμε στο «Πυροσβεστικό Προσωπικό», γεγονός που παρουσιάζει δυσκολίες να γίνει δεκτό το αίτημα του συναδέλφου, λόγω του ασφαλιστικού μας φορέα Ι.Κ.Α που δεν προβλέπει καθεστώς μόνιμης διαθεσιμότητας.Η ειλικρινής άποψή μας αυτή επιβεβαιώθηκε και από τις ενέργειες Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας γι αυτό και προσέφυγαν στο Ν.Σ.Κ για την εξεύρεση λύσης.
Σε διαφορετική περίπτωση εάν ο Νόμος ήταν ξεκάθαρος δεν θα χρειαζόταν γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ και θα είχε διευθετηθεί εξ αρχής.
Επί της ουσίας του θέματος εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίησή μας για τις θετικές εξελίξεις στο σημαντικό αυτό πρόβλημα του συναδέλφου και παρά την άποψή του δηλώνουμε ότι όποτε μας χρειαστεί θα είμαστε και πάλι παρόντες.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΠΟΠΥΣΥΠ:

Λόγω του ότι ο Λυκούργος δεν έχει καλή επικοινωνία θυμάστε Προέδρε Κε ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ότι μιλούσαμε μαζί,εάν διαψεύδετε τα λεγόμενά μου,ας γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να επιβεβαιωθεί η συνομιλία μας να αποδειχτεί ότι μου αναφέρατε ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗ και επειδή μιλούσαμε σε ανοιχτή ακρόαση υπάρχουν και τρείς μάρτυρες που άκουσαν την συνομιλία μας .Επίσης να σας θυμίσω ότι για την επιστολή που σας έστειλε ο Κος Τόσκας δεν ενημερώθηκα από την Ομοσπονδία ως όφειλε να κάνει αλλά με ενημέρωσε η γραμματέας του Υπουργού.Όταν λοιπόν σας ενημέρωσα μου είπατε ότι δεν έχετε λάβει καμιά επιστολή που αποδείχτηκε τελικά ψευδής η απάντησή σας.Όσο για την οικονομική βοήθεια ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι μας έδωσε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας το ποσό των 3000 ευρώ στα 2 χρόνια του Γολγοθά μας,όπως επίσης δεν ξεχνώ ότι όταν το σωματείο της Μυτιλήνης έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια προς όλα τα σωματεία το δικό σας δεν μας έδωσε ούτε 1 ευρώ λέγοντάς μου ότι είναι πολύ άσχημα τα οικονομικά σας.Επειδή λοιπόν έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ,δεν χρειαζόμαστε άλλη βοήθεια…να είστε καλά και να θυμάστε τι ακριβώς λέτε στις συνομιλίες σας.

Ευχαριστώ πολύ

ΒΑΜΒΟΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ