Συμβούλιο Εφετών: Προχωρά κανονικά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

Να προχωρήσει κανονικά η διεξαγωγή της έρευνας των ανακριτών Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, αποφάνθηκε με βουλευμα του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, βάσει του βουλεύματος τους, απέρριψαν τους ισχυρισμούς της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του συζύγου της, γιατρό στο επάγγελμα, Λάζαρου Καρνέση.

Η αγωγή Ράικου

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος είχε καταθέσει αγωγή κακοδικίας σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επικούρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Με την αγωγή η κ. Ράικου και ο σύζυγός της » δείχνουν» ως υπευθύνους τους εισαγγελείς Διαφθοράς για τη διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του κ. Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Με την αγωγή τους οι προσφεύγοντες ζητούν συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Το βούλευμα

Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα που εξέδωσε απαντά σε ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας.

Το ερώτημα της αντιπροέδρου του ΣτΕ αφορούσε για το αν η έρευνα για τη Novartis θα πρέπει να παγώσει ή όχι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σε απάντηση τους λοιπόν, το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται πως η έρευνα δεν πρέπει να παγώσει, υιοθετώντας πλήρως την σχετική πρόταση που είχε κάνει η εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα.

Η εισαγγελέας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα για τη Novartis δεν θα πρέπει να παγώσει.

ΠΗΓΗ