Σόμπα λίγο έλειψε να κάψει 10χρονο παιδί και 77χρονη γυναίκα νωρίτερα στο Πέραμα (φωτός – βίντεο)

– Με εγκαύματα δυο πυροσβέστες στο νοσοκομείο

– Με αναπνευστικά μια ένοικος της πολυκατοικίας στο νοσοκομείο “Ελπίδα”

– Το καλώδιο της ηλεκτρικής σόμπας παραλίγο να κάψει ένα 10χρονο αγόρι και την 77χρονη γιαγιά του

– “Ήρωας” ο μικρός πήρε από το χέρι την γιαγιά και βγήκαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα του Περάματος

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν η 77χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος επί της οδού Χρ. Σμύρνης 40 στο Πέραμα, άναψε την ηλεκτρική σόμπα στην κρεβατοκάμαρα της οικίας της, για να “σπάσει” το κρύο. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ μόλις είχε επιστρέψει ο 10χρονος εγγονός της από το σχολείο και έτρωγε στην κουζίνα, το καλώδιο της σόμπας άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα σε λίγα μόλις λεπτά, πυκνοί καπνοί να καλύψουν σχεδόν όλο το οικοδομικό τετράγωνο της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του Περάματος.

policenews1

“Φώναζα βοήθεια και με τράβηξε ο εγγονός μου από το σπίτι”

Η κα Πασχαλιά 77 ετών διηγείται το πως βίωσε την καταστροφή του σπιτιού της και πως της έσωσε την ζωή ο πιο “ψύχραιμος” 10χρονος εγγονός της.

“Όταν είδα την φωτιά, έριξα νερό στην σόμπα και άρχισα να φωνάζω σε βοήθεια. Ο 10χρονος εγγονός μου, με άρπαξε από το χέρι και με έβγαλε από το διαμέρισμα. Προλάβαμε να βγούμε πριν επεκταθεί η φωτιά σε όλο το διαμέρισμα. Δυστυχώς, λόγω κρίσης, πετρέλαιο δεν βάζουμε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και ζεσταίνομαι με μια ηλεκτρική σόμπα. Με 320 ευρώ σύνταξη δεν καταφέρνω να πληρώνω όλες τις υποχρεώσεις μου. Έχω γιο άνεργο, όπως και η κόρη μου. Σήμερα σώθηκα χάριν στον εγγονό μου από την φωτιά, αλλά έγινε στάχτη το διαμέρισμά μου”.

policenews2

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Με 7 οχήματα και 20 άντρες, άμεσα έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η άμεση συνδρομή του ΕΚΑΒ με ένα ασθενοφόρο, αλλά και του τμήματος μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Πειραιά με δυο μηχανές. Η φωτιά κατασβέστηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

policenews3

Δυο τραυματίες Πυροσβέστες και μια γυναίκα με αναπνευστικά

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας της Χρ. Σμύρνης, δυο άντρες έπαθαν εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Γυναίκα ένοικος στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο “Σωτηρία” για τις πρώτες βοήθειες. Κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.

policenews4

reportaz