Πως την… πάτησε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Κίνηση-ματ έκανε αυτή την φορά η ΕΛ.ΑΣ. σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς, με την δίκη να ορίζεται στις 28 Νοεμβρίου.

Ο 39χρονος είχε τηλεφωνήσει από προσωπικό του αριθμό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, λέγοντας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ότι: «Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί αλλιώς θα σας σπάσουμε στο ξύλο και θα σπάσουμε και το νοσοκομείο». Αμέσως μετά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου έδωσαν στους αστυνομικούς τον αριθμό που είχε καλέσει και τους είχε απειλήσει και τελικά το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Εξάρχεια.

Ο ίδιος δήλωσε άγνοια στην σύλληψή του λέγοντας ότι: «Μα δεν έχω κάνει κανένα αδίκημα. Δεν υπάρχει μήνυση».

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό: «Αιφνιδιάστηκε. Δεν το περίμενε. Είχε πάρει από το δικό του τηλέφωνο. Συνελήφθη γιατί το αδίκημα ήταν αυτόφωρο. Αυτό της διατάραξης ειρήνης πολιτών».

Το μέλος του Ρουβίκωνα οδηγήθηκε αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαιτούμενες διαδικασίες σήμανσης και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

ΠΗΓΗ