Φθιώτιδα: «Καμπάνα» σε 95χρονο για ρευματοκλοπή

Πλήρωσε την «εφευρετικότητα» του νοικάρη του…

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρέθηκε 95χρονος από τη Δυτική Λοκρίδα, με την κατηγορία της κλοπής ρεύματος κατά εξακολούθηση.

Ο άνθρωπος βέβαια δεν μπορούσε καν να παραβρεθεί στη δίκη, ωστόσο ο μετρητής της ΔΕΗ που ήταν στο όνομά του για μία αποθήκη βρέθηκε πειραγμένος.

Για το χρονικό διάστημα μάλιστα από 14/1/14 έως 13/5/14 φέρεται να ζημίωσε την Επιχείρηση με 678,96 KW.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση ο παππούς δεν είχε ιδέα για το θέμα και φέρεται ως υπεύθυνος ο «νοικάρης» της αποθήκης που διέμενε προσωρινά εκεί και είχε αναλάβει να πληρώνει μόνο το ρεύμα που θα κατανάλωνε.

Προκειμένου να μην πληρώνει ούτε αυτό, είχε περάσει μία οδοντογλυφίδα στον μετρητή που εμπόδιζε να γυρίζει ο περιστρεφόμενος δίσκος και να καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος.

Η ηλεκτρική ενέργεια που εκλάπη βέβαια, όπως και το ποσό που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατανάλωση δεν είναι σημαντικά, ωστόσο η παράβαση ήταν δεδομένη και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.

Έτσι ο 95χρονος τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με ανασταλτικό βέβαια χαρακτήρα, συν τα έξοδα και το ποσό της αιτηθείσας χρηματικής ικανοποίησης προς τη ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: lamiareport.gr



ΠΗΓΗ