6 μήνες φυλάκιση στον καστανά της Θεσσαλονίκης – Τι είπε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε;

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον μικροπωλητή που συνελήφθη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη να πουλά κάστανα χωρίς να έχει στην κατοχή του την απαιτούμενη άδεια.
Η δίκη του έλαβε χώρα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάθεση των μαρτύρων η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να απαλλαγεί από το αδίκημα της απείθειας αλλά να κριθεί ένοχος για το ότι στερούνταν άδεια.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο να καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για το ότι δεν είχε άδεια, με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος.
Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που τον συνέλαβε εξήγησε αρχικά ότι έλαβαν καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος καστανάς στερούνταν άδεια. Μετέβησαν εν συνεχεία στο σημείο όπου ζήτησαν από τον καστανά να τους δώσει τα χαρτιά του. Όπως ισχυρίστηκε ο αστυνομικός, ο καστανάς τους έδωσε ένα ντοσιέ, στο οποίο δεν υπήρχε η άδεια ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε άδεια από το 2007. Όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα ο καστανάς αντέδρασε.
Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο αστυνομικός: «Έξαλλος μας είπε: Σηκωθείτε φύγετε, πάρτε δρόμο, μην ασχολείστε με μένα. Πάτε να πιάσετε άλλον, ενώ άρχισε να μας πετά κάστανα», είπε ο αστυνομικός και συνέχισε: «Στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και εμείς καλέσαμε ασθενοφόρο, αλλά ο ίδιος ο καστανάς είπε ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο». «Λίγη ώρα αργότερα μπήκε μόνος του σε περιπολικό και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο αστυνομικός.