Δύο κινητά τηλέφωνα χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που έβαλαν βόμβα στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Δύο κινητά τηλέφωνα, που ενεργοποιήθηκαν μόνο μια φορά, χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης για να κάνει τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την ύπαρξη βόμβας έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Όπως προέκυψε, ο τρομοκράτης δεν χρησιμοποίησε καρτοθάλαμο καθώς θα μπορούσε εύκολα η ΕΛΑΣ, κάνοντας έρευνα σε κάμερες ασφαλείας, και με βάση την ώρα που είχαν γίνει τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, να εντοπίσει υλικό που θα οδηγούσε στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Την ίδια ώρα οι Αρχές εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες έχουν κάνει αρκετά λάθη τα οποία οι αξιωματικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα καταφέρουν να τα εντοπίσουν για να φτάσουν στην ταυτότητα των ατόμων που κατασκεύασαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η απειρία των ατόμων φάνηκε από την πρώτη στιγμή παρά το γεγονός ότι κατασκεύασαν μια βόμβα χωρίς κανένα λάθος στην συνδεσμολογία αλλά που παραπέμπει σε κατασκευαστή βόμβας που τώρα μάθει και σίγουρα θέλει να εξελιχθεί.

Επίσης, πολλά στοιχεία φαίνεται ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν οι Αρχές και από το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για να τοποθετήσουν στην μπανταζιέρα τους τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Πηγή: Cnn.gr



ΠΗΓΗ