Απολογισμός: Η μνήμη αμαυρώθηκε πάλι

Περισσότερες μολότοφ από… ποτέ είχαν οι αναρχικοί φέτος, που μαζί με τις πέτρες, το τσιμέντο, τις φωτοβολίδες, τις κρότου-λάμψεις και τα δακρυγόνα, συνέθεσαν ένα σκηνικό πολέμου, για μία ακόμη φορά μόνο με ηττημένους. Οι τοπικοί καταστηματάρχες της περιοχής των Εξαρχείων κοντά στο Πολυτεχνείο, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι νεαροί που προσήχθησαν και συνελήφθησαν, οι περαστικοί που έφαγαν τα δακρυγόνα, οι γύρω κάτοικοι, ξύπνησαν σήμερα 18 Νοεμβρίου σε κατάσταση σοκ! Το αναρχικό φρόνημα διατηρήθηκε ψηλά και η νέα γενιά εξακολουθεί να πιστεύει πως με τις μολότοφ το σύστημα μπορεί να ταρακουνηθεί, ενώ η ΕΛΑΣ με την αποτυχημένη χρήση της Αύρας θα πρέπει να καταστρώσει νέο σχέδιο δράσης για του χρόνου, καθώς με την παρουσία της και εντείνει τη δράση των αναρχικών και δεν καταφέρνει ποτέ τίποτα ουσιαστικό.

Το σίγουρο είναι πως η μνήμη των εξεγερμένων αμαυρώθηκε και πάλι, όπως και το νόημα της εξέγερσης για μία ακόμη φορά «μουντζουρώθηκε», δίνοντας την ευκαιρία σε εκείνους που υποβαθμίζουν τη φοιτητική επανάσταση να κουνήσουν το δάκτυλό τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα μπλοκ της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ήταν καλά προστατευμένα με αλυσίδες και το σκηνικό πολέμου στα Εξάρχεια ξεκίνησε μόνο μετά το τέλος της πορείας και όχι κατά τη διάρκεια. Οι αναρχικοί είχαν αφήσει κόσμο πίσω για να στήσει οδοφράγματα και τα μέλη που συμμετείχαν στην πορεία βρίσκονταν στην ουρά της και δεν κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες των διαδηλωτών νωρίτερα.

ΠΗΓΗ