Συγκινητικές στιγμές σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής – Εξαιρετική εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. και της Δίωξης Ηλεκτρ. Εγκλήματος

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνέχεια του συνεδρίου που είχε διοργανωθεί το 2014 για παιδιά με ειδικές ικανότητες, διοργάνωσε σήμερα (15/12/2015) εξειδικευμένο συνέδριο για την ευαίσθητη αυτή ομάδα παιδιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το συνέδριο παρείχε τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία της γνώσης και των σύγχρονων τεχνολογιών και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν o Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας , η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Κοντοσταθάκου, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ιλεάνα Κλοκώνη, στελέχη της Ολυμπιακής Ακαδημίας και o ι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης και Θωμάς Μπίμης, Χρυσοί Ολυμπιονίκες Συγχρονισμένων Καταδύσεων (Αθήνα 2004), η Εύα Χριστοδούλου και η Ειρήνη Αϊνδιλή, Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ρυθμικής Γυμναστικής (Σύδνεϋ 2000), η Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας (Πεκίνο 2008), ο Νίκος Δεληγιάννης, 5ος Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Αθήνα 2004), η Μορφούλα Ντώνα, 7η Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής (Σύδνεϋ 2000), η Όλγα Βασδέκη, 4η Ολυμπιονίκης στο Άλμα εις Τριπλούν (Ατλάντα 1996), ο Λευτέρης Πετρούλιας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής, η Βασιλική Μιλλούση, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, η Έλενα Πλατάνα Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας και ο Πανανός Νίκος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο μπότσια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, αλλά και από τον εξειδικευμένο σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο, παιδοψυχίατρο Δρ. Κωνσταντίνο Σιώμο και την Ψυχολόγο Αρετή Δόνου, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, υπήρχε η δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας και επιπλέον δόθηκε η ευκαιρία στους ίδιους τους μαθητές να παρουσιάσουν τις ανησυχίες τους, μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Τέλος, η χορωδία του Κολεγίου Αθηνών τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια και αναμνηστικά δώρα από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και από τους Ολυμπιονίκες.

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (4)

15122015megaro001

FullSizeRender (6)

FullSizeRender (7)

FullSizeRender (8)

FullSizeRender (9)

FullSizeRender (10)
Ο μικρός Γιάννης, εξπέρ στις νέες τεχνολογίες παρόλο που δεν έχει όραση. Εξαιρετικό μυαλό και άριστος μαθητής.
FullSizeRender (11)
Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Γραμμένο

FullSizeRender (12)

FullSizeRender (13)

FullSizeRender (14)

FullSizeRender (15)

FullSizeRender (16)

FullSizeRender

IMG_5234