«Κόκκινο» της Ιεραρχίας στην συμφωνία Εκκλησίας – Τσίπρα

«Κόκκινο» στην συμφωνία Εκκλησίας- Κυβέρνησης… άναψε η σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδας, καθώς οι συνοδικοί ιεράρχες θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνει το υφιστάμενος καθεστώς αναφορικά με την μισθοδοσία των ιερέων.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας  ουσιαστικά απορρίπτει, χωρίς καν να συζητήσει, έναν από τους βασικούς πυλώνες του προσχεδίου συμφωνίας που είχαν από κοινού ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τη θέση των ιεραρχών περιέγραψε εξερχόμενος της Μονής Πετράκη, ο Μητροπολίτης  Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος είπε ότι το ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου είναι έξω από το τραπέζι της συζήτησης, ενώ υπό συζήτηση είναι τα υπόλοιπα σημεία του προσχεδίου συμφωνίας. Αν η κυβέρνηση επιμείνει και το θέσει εκ νέου, τότε θα συζητηθεί.

Η Ιεραρχία συνεδρίασε σε κλίμα έντασης, που κορυφώθηκε από τις αποχωρήσεις δύο Μητροπολιτών. Πρώτος αποχώρησε περίπου στις 12 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, όταν δεν του επετράπη να μιλήσει για το ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου.
Ακολούθησε περίπου στις 2.30 ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, ο οποίος φέρεται να είχε έντονη στιχομυθία με τον Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Ο κ.Γαβριήλ φέρεται ειπών προς τον Δανιήλ ότι δεν είναι ώριμος να συζητήσει το ζήτημα της μισθοδοσίας για να πάρει την απάντηση σε έντονο ύφος «γιατί εσείς είστε;» Ακολούθως ο κ.Δανιήλ αποχώρησε

ΠΗΓΗ