Νέες αποκαλύψεις για το διεθνές καρτέλ ναρκωτικών: Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων

Τα ταξίδια στο Εκουαδόρ και όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά των 380 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία από το καρτέλ των τριών Ελλήνων περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μαρτυρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τριών κατηγορουμένων.

Ο αστυνομικός αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες με πιο πρόσφατη αυτή που μέλος του καρτέλ έφυγε από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Εκουαδόρ, όπου συνάντησε τους συνεργούς του.

«Συγκεκριμένα στις 10/9/2018 ο Λ.Α πήγε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Εκουαδόρ προκειμένου να συναντήσει τα εκεί μέλη της οργάνωσης και να ελέγξει ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήδη το κύκλωμα είχε αγοράσει και προοριζόταν για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Πράγματι, κατά το διάστημα που ο Λ.Α βρισκόταν στο Εκουαδόρ τα μέλη της οργάνωσης του υπέδειξαν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που το κύκλωμα είχε ήδη αγοράσει. Του υπέδειξαν το σκάφος με την ονομασία “Sanest” που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Salinas του Εκουαδόρ. Την 13/9/2018 και εφόσον είχε ελέγξει το σκάφος καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία, έχοντας συλλέξει και φωτογραφικό υλικό του ανώτερου σκάφους, επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα και ενημέρωσε τους άλλους δυο δηλαδή τον Σ.Β αλλά και τον Π.Η».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



ΠΗΓΗ