Δυο Αλβανοί είχαν ρημάξει εκκλησίες στα Χανιά

Εξιχνιάστηκαν, χθες (14.12.2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών, τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 05.04.2015 έως 07.12.2015, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 26χρονος ημεδαπός και 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη ανωτέρω περιοχή και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει, κατά το χρονικό διάστημα, από 05.04.2015 έως 07.12.2015, τέσσερις (4) κλοπές σε απομακρυσμένους Ιερούς ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων, αφαιρώντας από αυτούς το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ καθώς και μουσειακά εκθέματα και παραδοσιακά αντικείμενα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.