Η δικογραφία που “καίει” τον Αποστόλη Λεούση

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα την είδηση της ημέρας. Όπως αποκάλυψε τα ξημερώματα της Πέμπτης το eReportaz, οι δυο Έλληνες συλληφθέντες για το μέγα εμπόριο κόκας, είναι ο Απόστολος (Τόλης) Λεούσης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Σπυριδωνάκος και ένας ομογενής από την Αλβανία, ο Ηλίας Πάπα.

Ο Αποστόλης Λεούσης, ή για τους φίλους του Τόλης, γιος της αστρολόγου Βιργινίας Λεούση, συνήθιζε να παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας με δραστηριότητα σε Μύκονο, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο. Παρουσιαζόταν ως ένα εύπορο άτομο που κυκλοφορούσε με μια Aston Martin αξίας 250.000 ευρώ. Θεωρείται ένας από τους πλέον πολύφερνους εργένηδες, ενώ η αδερφή του, που αυτοπαρουσιάζεται ως κάτοχος… κληρονομικού χαρίσματος και προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους ενδιαφερόμενους στο καφέ Delano που διατηρούν στο Παλαιό Φάληρο, «δεν είδε» τη σύλληψη του αδερφού της.

Αποστόλης Λεούσης: «Δεν έχω καμία εμπλοκή!»
Ο Λεούσης είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα από τα άτομα που οργάνωσαν και πλήρωσαν μέρος του 1,5 εκατομμυρίου προκειμένου να μισθώσουν το ιστιοπλοϊκό, να του κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις και να βρουν πλήρωμα, ουσιαστικά μόνο ένα skipper, που θα μετέφερε στην Αυστραλία το φορτίο των 382 κιλών κοκαΐνης. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν προχωρήσει σε μετατροπή του ιστιοπλοϊκού Sunset για να φορτώσουν σε κάθε διαθέσιμη κρύπτη και χώρο την κόκα, ενώ είναι ενδεικτικό πως γι’ αυτόν τον λόγο είχαν υπολογίσει ακόμη και το νερό που θα χρειαστεί ο καπετάνιος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Εντός του ιστιοπλοϊκού εντοπίστηκαν δορυφορικά τηλέφωνα για τις ανάγκες της επικοινωνίας των μελών της σπείρας.

Ο γιός της Βιργινίας Λεούση και ο Βασίλης Σπυριδωνάκος εγκέφαλοι του διεθνούς καρτέλ κόκας

Η επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία και από ομόλογες αστυνομικές υπηρεσίες και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα στην Ελλάδα και έξι στο Εκουαδόρ. Στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί οι δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ επίκειται η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου. Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα άτομα που συνελήφθησαν στην Ελλάδα φέρεται να είναι αυτοί που οργάνωσαν την αποστολή του φορτίου στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ο μεν Σπυριδωνάκος είχε μία Μάνδρα στα Σπάτα, ο δε Λεούσης ένα καφέ-εστιατόριο στον Πειραιά. Ενδεχομένως εκεί να ήταν το κρυφό ορμητήριό τους. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο κοκαΐνης είχε προορισμό την Αυστραλία. Η παρουσίαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει αύριο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 

 

Δείτε τη δικογραφία της υπόθεσης:

 

«Νόμιζα πως είχε κακάο»

Ο Λεούσης είπε στους αστυνομικούς πως νόμιζε ότι το σκάφος θα μετέφερε …κακάο. Όπως ισχυρίστηκε, συνεργαζόταν με το συγκατηγορούμενό του, έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για να κλείσει μία δουλειά μεταφοράς κακάο. Στο ταξίδι του αυτό, άνθρωποι της εταιρίας κακάο του ζήτησαν να φωτογραφίσει ένα σκάφος και να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, του ζήτησαν να τους βρει και έναν σκίπερ αλλά και δικηγόρο για να τους φτιάξει ελληνικά χαρτιά.

Μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα αντιλήφθηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και το σκάφος δεν προορίζεται για την μεταφορά κακάο, και άρχισε σιγά-σιγά να απομακρύνεται από τους ανθρώπους της εταιρίας, να μην σηκώνει τηλέφωνα και να μην εμφανίζεται σε προκαθορισμένα ραντεβού. Το ίδιο φέρεται να του είπε και ο έμπορος αυτοκινήτων και συγκατηγορούμενος του. Όταν όμως άρχισε η απομάκρυνσή του, ξεκίνησαν οι απειλές σε βάρος του από τα άτομα που είχε γνωρίσει στο Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να κινηθεί ενώπιον της ανακρίτριας και ο Βασίλης Σπυριδωνάκος ο οποίος έχει επιφυλαχθεί να μιλήσει για όσα του αποδίδονται, κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Και οι τρεις συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε εξέλιξη φυσικά βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, διεθνούς χαρακτήρα, για την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος που διακινεί κοκαΐνη!

Συγκλονίζουν τα ευρήματα των αρχών από την δράση του καρτέλ με εγκεφάλους τους Λεούση και Σπυριδωνάκο

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ:
Η δήλωση του δικηγόρου του Λεούση

«Μας προξένησε έκπληξη η έλλειψη οποιουδήποτε σοβαρού και αξιόπιστου αποδεικτικού μέσου από το οποίο να προκύπτει, έστω και κατά το ελάχιστο, η συμμετοχή του εντολέως μας στην τέλεση οποιασδήποτε άδικης πράξης. Η θέση του εντολέως μας, όπως ρητώς τη διατύπωσε σε εμάς κατά τη συνάντηση που είχαμε μαζί του, είναι ότι ουδεμία σχέση με παράνομες πράξεις έχει, ούτε γνώση για την πιθανή τέλεσή τους στο εξωτερικό. Τη θέση του αυτή την αποδεικνύει με έγγραφα που έχουν εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης, είναι γνωστό και εύκολα αποδεικτέο ότι ουδεμία σχέση ή γνώση διαθέτει σχετικά με οποιουδήποτε είδους σκάφος, ώστε να είναι σε θέση να ελέγξει ή να συμβουλεύσει για τη ναύλωση ή πλεύση του» δήλωσε ο Σπύρος Βλάσσης, δικηγόρος του Αποστόλη Λεούση.

 

ΠΗΓΗ