7 συλλήψεις για ληστείες στην Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται από διάφορες Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν (7) άτομα για περιστατικά κλοπών και ληστεία, ενώ επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (3) ατόμων για κλοπές.

Ειδικότερα:

  • Μεσημβρινές ώρες της 14-12-2015, στην περιοχή της Σταυρούπολης, 37χρονος ημεδαπός αφαίρεσε με τη χρήση σωματικής βίας, μία χρυσή αλυσίδα με μία χρυσή λίρα από το λαιμό 54χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγινε αντιληπτός από διερχομένους και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
  • Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (14-12-2015) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, τρεις νεαροί ημεδαποί, καθώς σε όχημα στο οποίο επέβαιναν και σε υπό ανέγερση οικοδομή στην περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (12) χαλιά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
  • Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 14-12-2015, εντόπισε και συνέλαβε 33χρονο ημεδαπό, καθώς σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) ψυγεία φορτηγών αυτοκινήτων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε, ο δράστης αφαίρεσε τα ανωτέρω ψυγεία από συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Κορδελιού, μαζί με 29χρονο συνεργό του που αναζητείται.

  • Συνελήφθησαν χθες (14-12-2015), στις περιοχές της Άνω Πόλης και της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, ένας ομογενής και μίας ημεδαπή αντίστοιχα, διότι αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα από σούπερ-μάρκετ των εν λόγω περιοχών.
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, σε βάρος δύο 21χρονων ημεδαπών (άνδρας-γυναίκα) για «Κλοπή», διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσαν από μάντρα με οικοδομικά υλικά στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, σωλήνες χαλκού και φύλλα από μολύβι.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα από Ιούνιο έως Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσε τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξε σταθμευμένο όχημα, στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.