Καλογήρου για την επίθεση σε Ντογιάκο: «Η Δικαιοσύνη δεν εκφοβίζεται»

Ισίδωρος Ντογιάκος | Ειδήσεις: Το σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης – Τι δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στο Βύρωνα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου μόλις πληροφορήθηκε για την εγκληματική ενέργεια κατά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, του τηλεφώνησε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές»

Δεν είχε δεχθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πόρτα του σπιτιού του στο Βύρωνα, ο εισαγγελικός λειτουργός μιλά για την τύχη που βοήθησε να μην εκραγεί ο μηχανισμός και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο δεν χειρίζομαι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», λέει ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν έξω από το σπίτι του.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος στο παρελθόν είχε χειριστεί «καυτές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις καθώς και τις άγονες γραμμές του Αιγαίου.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, «δείχνουν» το πρόσφατο παρελθόν ως αιτία της στοχοποίησής του.
Όπως λένε «ο κ.Ντογιάκος, εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται, λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (13/11), που προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το τηλεφώνημα, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα και επρόκειτο να εκραγεί 20 λεπτά αργότερα. Ο άγνωστος τόνισε ότι «δεν είναι φάρσα».

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, o εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Οι Αρχές εκτιμούν πως υπήρξε λάθος στη συνδεσμολογία του μηχανισμού, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί η έκρηξη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στο σημείο ή αν ο μηχανισμός θα απενεργοποιηθεί και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στα εγκληματολογικά γραφεία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων για την επίθεση

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται. Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ψυχρή εισβολή προ των πυλών – Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία

«Καλώς σκότωσαν τον Κατσίφα» – Σάλος με τις δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου



ΠΗΓΗ