Έκλεβαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Εύβοια

Από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, συνελήφθησαν χθες (13-12-2015) το βράδυ στα Στύρα Ευβοίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 20 & 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή τροχοφόρου και απλή συνέργεια σε διάπραξη κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής μπαταριών κεραιών, από εγκαταστάσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Ευβοίας, καθώς και μία (1) κλοπή τροχοφόρου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα ημεδαπός, με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών, εντόπισαν χθες το απόγευμα σε περιοχή του Μαρμαρίου Ευβοίας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα (21χρονος και 20χρονος).

Οι ανωτέρω, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα με κατεύθυνση δύσβατη χωμάτινη οδό και εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή το προαναφερόμενο όχημα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:

  • δεκαοκτώ (18) μπαταρίες κεραιών τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστός, κόφτης μετάλλων, κατσαβίδια).

Επίσης διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 21χρονου, είχε δηλωθεί η κλοπή του την 11-11-2015, στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας.

Μετά από άμεσες και συντονισμένες έρευνες, αστυνομικοί της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 21χρονο και τον 20χρονο, χθες το βράδυ στα Στύρα Ευβοίας. Επιπλέον σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 19χρονο, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε ανέμενε τους ανωτέρω, με σκοπό να τους μεταφέρει στη Χαλκίδα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ο 21χρονος και ο 20χρονος ενέχονται σε τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής μπαταριών κεραιών τηλεφωνικής επικοινωνίας, το χρονικό διάστημα από 07 έως και 13-12-2015, σε περιοχές του Μαρμαρίου, Νέων Στύρων και Λεπούρων Αλιβερίου Ευβοίας.

Κατά την διάρκεια αυτών των κλοπών, αφαίρεσαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης, συνολικά τριάντα (30) μπαταρίες κεραιών, εκ των οι (18) εντοπίστηκαν στο προαναφερόμενο κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ κάποιες από τις υπόλοιπες πούλησαν σε ημεδαπό, ο οποίος συνεργάζεται με επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μετάλλων ( scrap ), σε περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.