Σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης οι κληρικοί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κληρικών στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για την σχέση της Εκκλησίας με το κράτος.

Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές των ιεραρχών που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα τους και είναι αντίθετοι με την συμφωνία.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, δίνει το μήνυμα των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν:

«Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία. Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων».

Δυσφορία επικρατεί και στο Φανάρι αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν είχε ενημερωθεί από τον Ιερώνυμο για τις εξελίξεις.

Την αντίδρασή τους για τη στάση του Αρχιεπισκόπου εξέφρασαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος, Μεσσηνίας και Σπάρτης. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κατηγόρησε τον κ. Ιερώνυμο για προδοσία, ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος υποστήριξε πως δεν «συμφώνησε η εκκλησία αλλά ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας.

ΠΗΓΗ