Συνελήφθησαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα για την εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής (video)

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο από τις εννέα προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι περίπου δέκα άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρεσβείας, χτύπησαν το κουδούνι και μόλις τους άνοιξαν, μοίρασαν τρικάκια στους υπαλλήλους, ενώ κρέμασαν πανό από το μπαλκόνι με συνθήματα συμπαράστασης «στον αγώνα του λαού της Αργεντινής».

Δείτε το βίντεο:

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο Indymedia, αναφέρουν, μεταξύ, άλλων, ότι «τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ένα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό…».

 



ΠΗΓΗ