Ξεκινούν “ιερό πόλεμο” οι κληρικοί

Οι αλλαγές στις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος, φέρνουν έντονες αντιδράσεις από τους κληρικούς οι οποίοι ήδη προειδοποιούν με «ιερό πόλεμο»! Οι αντιδράσεις τους θα είναι πρωτόγνωρες.

Ο ιερός σύνδεσμος κληρικών Ελλάδος με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Η πρώτη θέση εκφράστηκε δημόσια από τον αντιπρόεδρο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών πατήρ Γεώργιο Βαμβακίδη, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ fm για τις αντιδράσεις των κληρικών στην συμφωνία Ιερώνυμου με Τσίπρα:

«Θα υπάρξει καθολική αντίδραση και οι μητροπολίτες θα ακυρώσουν αυτήν την εξέλιξη. Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» τόνισε με έμφαση. Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων δεν είναι ευκαταφρόνητος. «Ας το αντιληφθούν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν την συμφωνία» είπε.

 

ΠΗΓΗ