ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ φωτορεπορταζ: Οι Γεωργιανοί ληστές με αρχηγό τον “κουτσό”, τα μπουζούκια, η πισίνα και η Porsche (φωτός – βίντεο)

Tα στελέχη της Ασφάλειας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, είχαν γίνει η σκιά τους για πολλούς μήνες. Οι “μπίζνες” των Γεωργιανών ήταν συγκεκριμένες. “Χτυπούσαν” σε σπίτια με πλούσια λεία σε χρυσαφικά, ακριβά ρολόγια, διαμάντια και μαργαριτάρια.

Ο 61χρονος Γεωργιανός αρχηγός της ομάδας των ληστών, με το παρατσούκλι “κουτσός”

Ζούσε σε ένα υπερπολυτελές σπίτι “φρούριο” στην Ανάβυσσο με πισίνα, φοίνικες και όλα τα κομφόρ “κάλυψης” από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο Γεωργιανός, απασχολούσε με διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Ρωσία. Με τεράστιες διασυνδέσεις με την μαφία της Γεωργίας στη Τιφλίδα, είχε το πάνω χέρι της εγκληματικής οργάνωσης. Δίπλα του, άντρες Γεωργιανοί πιστοί “στρατιώτες” και εκτελεστές των ληστειών, αλλά και Αρμένιοι και ένας Έλληνας, που θεωρείται από την Ασφάλεια, ένας από τους καλύτερους εκτιμητές διαμαντιών στην Ελλάδα.

policenews16
Η υπερπολυτελής μονοκατοικία που χρησιμοποιούσε ο 61χρονος Γεωργιανός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

policenews17

policenews18

“Μπούκες” με λεία χιλιάδων ευρώ σε βόρεια και νότια Προάστια

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν πριν “χτυπήσουν” στα σπίτια πλούσιων οικογενειών ήταν συγκεκριμένη. Οι διαρρήκτες αφού αρχικά παρακολουθούσαν τα σπίτια που θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να βρουν ακριβά κοσμήματα και αρκετά μετρητά «μπούκαραν» σε αυτά τις πρώτες πρωινές ώρες έως τη μια το μεσημέρι καθώς δεν ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες. Υπολογίζεται πως είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 διαρρήξεις σε Πεύκη, Μαρούσι, Γλυφάδα, Νέο Ηράκλειο, Ερυθραία, Βριλήσσια και Μελίσσια, ενώ από την Ασφάλεια μένει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικά (αφού οι έρευνες συνεχίζονται) να εξιχνιαστούν δεκάδες ακόμα κλοπές οικιών.

Σχεδόν πάντα, η εγκληματική οργάνωση χτυπούσε “διάνα” αφού στην κατοχή τους βρέθηκε ακόμα και κασετίνα με δακτυλίδια που θεωρείται από εκτιμητή ότι έχει αξία τουλάχιστον… 2 εκατ. ευρώ!

Πολύτιμοι λίθοι και διαμάντια αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει η κασετίνα
Πολύτιμοι λίθοι και διαμάντια αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει η κασετίνα

Μπουζούκια, Porche, ταξίδια και “μεγάλη” ζωή

Όταν δεν έκλεβαν, το διασκέδαζαν και μάλιστα με προκλητικό τρόπο. Πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια, ακριβά πούρα και ατελείωτα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό. Η ζωή τους για τις εποχές που ζούμε ήταν ασυνήθιστα “έντονη” με ακριβές εξόδους, δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα μπουζούκια κάθε εβδομάδα και πολλά ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό.

Ο “κουτσός”, κυκλοφορούσε με υπερπολυτελή Porsche ή Mercedes, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη με ακριβά αυτοκίνητα, παρόλο που έμεναν σε πιο συνοικιακά προάστια (Παγκράτι, Καλλιθέα, κέντρο Αθήνας) όπου βρέθηκαν και αρκετά κλοπιμαία. Μοναδική εξαίρεση, αν και με πολλά χρήματα, ο Έλληνας εκτιμητής πολύτιμων λίθων, που κυκλοφορούσε με ένα ταπεινό… σκούτερ!

Με αυτό το σκούτερ κυκλοφορούσε ο Έλληνας εκτιμητής διαμαντιών, συνεργάτης της εγκληματικής οργάνωσης των Γεωργιανών
Με αυτό το σκούτερ κυκλοφορούσε ο Έλληνας εκτιμητής διαμαντιών, συνεργάτης της εγκληματικής οργάνωσης των Γεωργιανών

policenews8

policenews9

policenews10

policenews11

policenews12

policenews13

policenews14

Πάνω από 10 εκατομμύρια η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν από τα στελέχη της Ασφάλειας, εκτιμάται να έχουν αξία τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά είναι ένα ρολόι επιτραπέζιο Cartier ολόχρυσο, βάρους 900 γραμμαρίων μασίφ χρυσού που η αξία του εκτιμάται στις 150 χιλ. ευρώ, μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου διαστάσεων 70χ50 ανεκτίμητης αξίας, αφού εσωτερικά έχει χρυσό σε ολόκληρη την επιφάνεια. Αδιάφορους δεν μπορούν να μας αφήσουν και τα διαμάντια σε σχήμα… “φουντουκιού”, αλλά και μαργαριτάρια τεράστιας αξίας.

Τουλάχιστον 150 χιλ. ευρώ εκτιμάται αυτό το επιτραπέζιο ολόχρυσο ρολόι
Τουλάχιστον 150 χιλ. ευρώ εκτιμάται αυτό το επιτραπέζιο ολόχρυσο ρολόι

15 συλλήψεις και άλλα 14 άτομα αναζητούνται

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη και των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, εκτιμάται από Αξιωματικούς της Ασφάλειας πως είναι ίσως μια από τις μεγαλύτερες που έχει εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Αττική, τόσο για τον όγκο των κλοπών (τουλάχιστον 174 υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί έως αυτή την ώρα) αλλά και για την αξία κλοπιμαίων (τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ).

policenews2

Διαμάντια ανεκτίμητης αξίας
Διαμάντια ανεκτίμητης αξίας
90 χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά
90 χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά
Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου ανεκτίμητης αξίας. Στο σύνολό της έχει ολόχρυσο πλαίσιο
Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου ανεκτίμητης αξίας. Στο σύνολό της έχει ολόχρυσο πλαίσιο
Τσάντες Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo, Hermes κτλ
Τσάντες Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo, Hermes κτλ

reportaz