Συνελήφθη ανδρόγυνο για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας (pics)

Δύο 45χρονοι (ανδρόγυνο) συνελήφθησαν ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας, κατηγορούμενοι για υπόθεση πώλησης αρχαίων νομισμάτων μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα (2 με στοιχεία αποστολέα του 45χρονου και 1 με στοιχεία αποστολέα της 45χρονης), που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για νομίσματα βυζαντινής εποχής (5ου – 12υ αιώνα μ.Χ.), τα οποία όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων τους παραπάνω σε περιοχή της Αττικής, ενώ έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στην οικίας του, σε έτερη οικία που κατοικείται περιστασιακά από τον 45χρνο και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,
  • 4 πιστόλια κρότου λάμψης,
  • 2 περίστροφα κρότου λάμψης,
  • 1 περίστροφο με τη θήκη του,
  • 127 φυσίγγια κρότου – λάμψης,
  • 3 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm και
  • 2 σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.



ΠΗΓΗ