Συνεχίζεται το άγριο ξεκαθάρισμα στη νύχτα – Ποιοι ήθελαν νεκρό σήμερα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; (φωτός)

Κάθε 30 μέρες και ένας νεκρός στην Αττική, στον ανελέητο «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στη νύχτα μετά τις δολοφονίες Γρίβα και Στεφανάκου

Έξω από γραφεία μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη, άγνωστοι πυροβόλησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης τον 37χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, τον οποίο και τραυμάτισαν σοβαρά.

Ο δράστης, που επέβαινε στο αυτοκίνητο λευκού χρώματος, βγήκε από αυτό και πυροβόλησε τον άνδρα με ένα καλάσνικοφ στο χέρι και στο πόδι τη στιγμή που βρισκόταν στο λευκό Toyota Yaris επί της Ακτής Κονδύλη 4.

Το θύμα, το οποίο θεωρείται στη «νύχτα» το αντίπαλο δέος του Στεφανάκου που δολοφονήθηκε στις αρχές του χρόνου, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση έγινε στο γενικότερο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Συνεχίζεται το άγριο ξεκαθάρισμα στη νύχτα - Ποιοι ήθελαν νεκρό σήμερα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; (pics)

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης;

Ο Ζαμπούνης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, καθώς και για ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές, ενώ αστυνομικές πηγές τον θεωρουν ύποπτο για τη δολοφονία του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη, επονομαζόμενο και «Καράφλα» ή «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα» στις 26 Ιουνίου, στο Π. Φάληρο.

Ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης είχε δεχθεί ενέδρα στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο. Στην ενέδρα θανάτου, μετείχαν τουλάχιστον 4 άτομα. Δύο επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι υπήρχαν δυο ακόμη σε αυτοκίνητα, ως υποστήριξη. Ο εκτελεστής με το 45αρι πιστόλι, βγήκε από αυτοκίνητο, αδειάζοντας, το όπλο του (περίπου 60 κάλυκες) με στόχο τον Καραγιάννη.

Το 2015 το όνομα του Ζαμπούνη, είχε εμπλακεί στο περίφημο συμβόλαιο θανάτου για την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, και είχαν υπογράψει οι Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος όπως είχε καταθέσει η 35χρονη ξαδέρφη του Π. Βλαστού.

Η ίδια είχε περιγράψει ότι ο Βλαστός της ζήτησε να φωτογραφήσει τη δικαστικό και να δείξει φωτογραφίες της στον 34χρονο (τότε) Βαγγέλη Ζαμπούνη, που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης φέρεται να ήταν φίλος της 33χρονης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Katerina Bellamafia» στο Instagram η οποία εκτελέστηκε με επίσης μαφιόζικο τρόπο τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά.

Συνεχίζεται το άγριο ξεκαθάρισμα στη νύχτα - Ποιοι ήθελαν νεκρό σήμερα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; (pics)

«Βρες φωτογραφίες της και δείξ’ τες στον Ζαμπούνη για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο», φέρεται να είπε στην ξαδέλφη του ο Βλαστός. Πράγματι, η 35χρονη μάρτυρας συναντήθηκε με τον Ζαμπούνη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσηςκαι μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της κ. Καλαϊτζή. Οταν μάλιστα του επεσήμανε ότι την πρόεδρο Εφετών συνοδεύει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο Ζαμπούνης φέρεται να της απάντησε: «Τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 ο 34χρονος Ζαμπούνης συνελήφθη (συμπτωματικά) για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα και αλλού.

Συνεχίζεται το άγριο ξεκαθάρισμα στη νύχτα - Ποιοι ήθελαν νεκρό σήμερα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; (pics)

Βρέθηκε το βαν των δραστών

Κοντά στην περιοχή, επί των οδών Αιτωλικού και Μήλου, εντοπίστηκε το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο προφανώς αμέσως μετά την επίθεση εγκατέλειψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές Αρχές, εντός του οχήματος βρέθηκε ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, πιθανότατα αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Συνεχίζεται το άγριο ξεκαθάρισμα στη νύχτα - Ποιοι ήθελαν νεκρό σήμερα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; (pics)

Πηγή: www.tro.gr