Βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία Μπακαρί: “Με έβριζε, με χτύπησε και αντέδρασα με τρεις γροθιές”

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου του 2017, που στοίχισαν τη ζωή στον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, έδωσε ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, Σερβικής καταγωγής.

«Εκείνο το βράδυ ένας μπάρμαν με ενημέρωσε, πως εκτός καταστήματος βρίσκεται μια κοπέλα που είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο. Βγήκα έξω, εκεί είδα να πετάνε καρέκλες και είδα τον Μπακάρι, μεθυσμένο. Του είπα να πάει στο σπίτι του και αυτός συνέχιζε να βρίζει. Επέστρεψα στο μαγαζί για να πάρω τα κλειδιά για το μηχανάκι. Ακολούθησα τον Μπακάρι ο οποίος συνέχιζε να με βρίζει και τότε μου έριξε μια γροθιά. Του επιτέθηκα και ίσως να του έριξα τρεις γροθίες στον κορμό του σώματος», ανέφερε ο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Ο κατηγορούμενος στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να ζήτησε κλειδιά για να οδηγήσει μηχανάκι από τη στιγμή που το χέρι του ήταν στο γύψο, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.

Ο Σέρβος που έχει προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Πατρών, μετά την απόφαση για βίαια προσαγωγή του για απολογία, κατέθεσε επίσης πως εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα από το 2011 και πως τα τελευταία δυο χρόνια, διοργάνωνε πάρτι για Σέρβους τουρίστες.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, για τις προτεινόμενες επιβληθείσες ποινές στους 9 συνολικά κατηγορουμένους. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Χέντερσον.

 

ΠΗΓΗ