Αρχίζει η δίκη για την διπλή δολοφονία στην Κύπρο

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί και τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, την 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή Σάρα Σιάμς και τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, στις 13 Ιουνίου, ο Τζιωνής δήλωσε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο στην κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες απάντησαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία είναι ορισμένη να αρχίσει στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον Τζιωνή.

Το Δικαστήριο είχε ωστόσο αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει ποινή στον 33χρονο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους τους κατηγορούμενους.

ΠΗΓΗ