“Δένουν” τον εγκέφαλο της απαγωγής Λεμπιδάκη οι δικαστικές αρχές

Την προσοχή τους σε έναν 46χρονο άνδρα, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, έχουν στρέψει οι δικαστικές αρχές, τον οποίο έχουν χρήσει ως τον εγκέφαλο της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και τις μαρτυρίες, ο 46χρονος άνδρας ήταν αυτός που είχε τον ρόλο του οργανωτή της επιχείρησης απαγωγής του επιχειρηματία, για την οποία έχουν συλληφθεί και κρατούνται εδώ και έναν χρόνο, 12 άτομα, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στις 10 Δεκεμβρίου.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ποιος «έδωσε» τους δράστες και τον 45χρονο εγκέφαλο της υπόθεσης

Κατά το κλητήριο θέσπισμα, ο 46χρονος μαζί με έναν ακόμα συνομήλικο συγκατηγορούμενο του από το Ρέθυμνο (είναι εκείνος που χαρακτηρίζεται ως ακτιβιστής λόγω της δραστηριότητας του κατά των πλειστηριασμών) και κάποια πρόσωπα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, «διεύθυναν» την ομάδα και στις δικές τους εντολές και οδηγίες υπάκουαν οι υπόλοιποι. «Όλοι είχαν από κοινού αποφασίσει να υπακούσουν αυστηρά στις εντολές και στις οδηγίες όσων είχαν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μεταξύ των οποίων και οι δύο προαναφερόμενοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και επιμένει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην απαγωγή.

 

ΠΗΓΗ