Η Ξένη Δημητρίου όρισε τους εισαγγελείς που θα εξετάσουν την κόρη της

Μείζον ηθικό και όχι μόνο θέμα προκύπτει με τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών του τρέχοντος έτους.

Στις εξετάσεις του εν λόγω διαγωνισμού της κατεύθυνσης Εισαγγελέων και της κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Δευτέρα, υποψηφία είναι η κόρη της εΕισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Οι εξεταστικές επιτροπές των εισαγωγικών εξετάσεων για την κατεύθυνση Εισαγγελέων και την κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, συγκροτήθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 70355/18.10.2018 και 70354/18.10.2018 αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχαήλ Καλογήρου.

Πριν ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκροτήσει την επιτροπή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε με δύο έγγραφά της – τα υπ΄ αριθμ. 11210/10.10.2018 και 11433/12.10.2018 – τα ονόματα των συναδέλφων της που είχε επιλέξει να προτείνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για να απαρτίσουν τις εξεταστικές επιτροπές του διαγωνισμού στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον οποίο όπως γνώριζε η ίδια, καλύτερα από όλους, θα συμμετείχε και η κόρη της.

Η Ξένη Δημητρίου λοιπόν όρισε τους συναδέλφους της που θα εξετάσουν την κόρη της κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στην εν λόγω Σχολή.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν εισαγγελικοί και νομικοί κύκλοι, το ζήτημα είναι τόσο ηθικό, όσο και δεοντολογικό, ενώ έχει και άλλη διάσταση.

Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, η μητέρα μιας εξεταζόμενης επέλεξε ποιοι θα εξετάσουν την κόρη της στις δύσκολες αυτές εξετάσεις, για τις οποίες μοχθούν εκατοντάδες υποψήφιοι χωρίς να καταφέρνουν πολλές φορές να εισαχθούν.

ΠΗΓΗ