Αποκάλυψη: Η κατάθεση που “έκαψε” τον Γιάννο Παπαντωνίου

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Η απολογία ενός φίλου του πρώην υπουργού και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, που προηγήθηκε εκείνης του πρώην υπουργού, ο φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που σημειωτέον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ, περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά από τον πρώην υπουργό περί τα 2,4 εκ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι του Παπαντωνίου στην Κηφισιά, χωρίς να έχει ωστόσο υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Τούτο συνέβη καθώς όπως υποστήριξε το ίδιο πρόσωπο, γνώριζε τον Γιάννο Παπαντωνίου ως ένα σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει στην απολογία του ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου, κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και από εκεί τμηματικά σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα στους οποίους συνδικαιούχος ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Απολογούμενος, ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου δεν καταθέτει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες, ο οποίος και έχει αποβιώσει, για τον οποίο οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Γ. Παπαντωνίου, θεωρούν πρόσωπο κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν τέλος, ότι νέα πρόσωπα πρόκειται να κληθούν άμεσα για κατάθεση.

ΠΗΓΗ