Ο Μιχ. Καλογήρου απαντά στη Ράικου: Οταν πέσει το προσωπείο των «κύκλων» τότε συζητάμε

Μετά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου άφησε αιχμές κατά της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Ράικου σχετικά με την ανακοίνωση κύκλων της το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Καλογήρου είπε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε αφηρημένες ανακοινώσεις και πρόσθεσε πως αυτό θα γίνει μόνο όταν πέσει το προσωπείο των κύκλων.

«Μην ζητάτε να τοποθετηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης σε κύκλους εισαγγελικού λειτουργού που φωτογραφίζει με αφηρημένο τρόπο συγκεκριμένα θέματα, συγκεκριμένες συζητήσεις. Όταν θα πέσει το προσωπείο των κύκλων, όταν το πρόσωπο θα πει ποιο είναι, όταν το πρόσωπο πει ακριβώς τι θέλει να πει και τι να καταγγείλει τότε η συζήτηση ασφαλώς μπορεί να γίνει εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου».

Για Παπαντωνίου

Ο κ. Καλογήρου δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης Παπαντωνίου αλλά αναφέρθηκε στην βούληση της κυβέρνησης η οποία δεν αδρανεί σε τέτοιες συμπεριφορές όπως έκαναν παλαιότερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θύμισε ότι κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαντωνίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν πως δεν προκύπτουν στοιχεία.

«Και η βούληση της κυβέρνησης αλλά και η τοποθέτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να μην αδρανούμε σε τέτοιες συμπεριφορές.

Σήμερα η Βουλή ακούει την δικαιοσύνη και έτσι θα πρέπει να γίνεται».

Για αυτόφωρο σε αδικήματα Τύπου

Όσον αφορά το θέμα του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συζητήσει το θέμα και επανέλαβε ότι αυτά τα ζητήματα θα τα δει συνολικά η κυβέρνηση με τους νέους ποινικούς κώδικες.

 

ΠΗΓΗ