Το Α.Τ Ελευσίνας καταπολεμά και την κακοποίηση ζώων

Συνελήφθη ιδιοκτήτης τετράποδου (σκύλου) καθότι δύο αστυφύλακες από το Α.Τ. Ελευσίνας  εκτελώντας υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας  κλήθηκαν μεσάνυχτα για φραστικό επεισόδιο στον τομέα ευθύνης τους.

Κατά την άφιξη  τους βρήκαν  έντρομη όλη τη γειτονιά καθώς και έναν άνδρα αιμόφυρτο εν οδό .Όλοι είχαν βγει στον δρόμο και φώναζαν ότι άτομο εύσωμο περίπου στο 1,80 το οποίο είχε αποχωρήσει από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση μαζί με το σκύλο του,  λίγο πριν αφιχθεί το περιπολικό   και ότι  λίγα λεπτά νωρίτερα χτυπούσε  με μανία τον μικρόσωμο σκύλο του χτυπώντας τον στο έδαφος και ένεκα τούτου ξύπνησαν όλοι από τα ουρλιαχτά του σκύλου.
Κάποιος γείτονας  που του έβαλε τις φωνές υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και όταν έγινε παρέμβαση και από άλλα άτομα τότε διέφυγε επιστρέφοντας με ένα μαχαίρι 21,5 εκατοστά με απειλητικές διαθέσεις προς όλους τόσο φραστικά όσο και με την επίδειξη του όπλου του… προφανώς άκουσε  ότι όλοι καλούσαν την αστυνομία και αποχώρησε γρήγορα από το σημείο.

Οι αστυνομικοί αφού συγκέντρωσαν χαρακτηριστικά του ατόμου αποχώρησαν για αναζητήσεις και μέσα σε 5 λεπτά είχαν εντοπίσει σε σκοτεινό πάρκο τον δράστη από τον οποίο αφαίρεσαν το μαχαίρι και τον δέσμευσαν παίρνοντας στην  αγκαλιά τους το μικρόσωμο φοβισμένο σκυλάκι.

Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι παρότι μεσάνυχτα οι αστυνομικοί έπαιρναν τηλέφωνα σε φιλοζωική, κτηνίατρο, υπεύθυνο Δήμου κτλ για να επισπευτούν οι απαιτούμενες διαδικασίες,  καθώς επίσης ότι παρόλο το πέραν της ώρας μερίμνησαν ακόμα και για σκυλοτροφή…

Ο μικρός τετράποδος έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Υπαστυνόμου ο όποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος στο γραφείο αστυνόμευσης σε συνεννόηση με τη Διοικητή του Α.Τ  μετά την παραμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα η οποία αν και σύντομη αποδείχτηκε  άκρως στοργική, δόθηκε στην φιλοζωική Ελευσίνας παρουσία της Κτηνιάτρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΚΙΟΚΑ (η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συμβεβλημένη με το Δήμο Ελευσίνας  καθώς και πέραν αυτού είναι άκρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα κακοποίησης πάντα σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα) και υπεύθυνου Δήμου.

Ο ιδιοκτήτης του τετραπόδου-δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για τα άρθρα 308,333,361,2168/93,4039/12 αδικήματα για σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση, περί όπλων καθώς και περί κακοποίησης ζωών συντροφιάς αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν  όλοι οι προαναφερόμενοι και ιδίως οι Αστυνομικοί  που έδρασαν άμεσα και κατάφεραν εκτός από τη σύλληψη του δράστη να κερδίσουν και τα ευμενή σχόλια των πολιτών τόσο για εκείνους και κυρίως για το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.

Πηγή