Οι απολογίες του ζεύγους Παπαντωνίου στους ανακριτές

Το ζεύγος Παπαντωνίους κατά την 6ωρη απολογία του αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο κ. Παπαντωνίου την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν δέχθηκε ότι η σύμβαση για τις έξι φρεγάτες προκάλεσε ζημιά του Δημοσίου. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε στους ανακριτές πως αν δεν υπέγραφε τη σύμβαση αυτή η ζημιά του Δημοσίου θα ήταν 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να δαπανηθούν για την κατασκευή νέων πλοίων.

«Η επιλογή που ουσιαστικά εισηγείστε μέσω του κατηγορητηρίου θα παραβίαζε τις αντοχές της οικονομίας και θα υπονόμευε την εθνική ασφάλεια» φέρεται να είπε στους δικαστικούς λειτουργούς.

Για τη νομιμοποίηση χρημάτων που του καταλογίζεται, ο κ. Παπαντωνίου αμφισβήτησε το σκεπτικό των ανακριτών. «Δεν χρηματίστηκα, δεν έχετε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε ένδειξη ούτε τίποτε που να υποδηλώνει χρηματισμό. Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός του κατηγορητηρίου», φέρεται να ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός.

Η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περίπου 5 ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται.

ΠΗΓΗ