Ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας. Αιτία ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Με ανάρτησή σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Οι άγνωστοι που υπογράφουν «αναρχικές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κομμουνίστριες» ξεκινούν την ανάρτησή τους λέγοντας: «Κρυφά και φανερά σ’ ακολουθούνε οι συμμορίες και οι βασανιστές».

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι «το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, ομάδα 50 συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε και πυρπόλησε την κλούβα, τα συμβατικά αστυνομικά οχήματα και την είσοδο του Α.Τ. Ομονοίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κάτω από τις μπότες της οποίας ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh».

Προσθέτουν ότι «με δεδομένο πως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ζακ πρέπει να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν, εμπεδώνοντας έτσι το μηνυμα που λέει πως όποιο χέρι απλώνεται πάνω στην τάξη μας θα κόβεται από τη ρίζα, κρίναμε την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας ως δίκαιη και απαραίτητη. Δίκαιη γιατί η βία πάνω στους κολασμένους προλετάριους, βία στρατιωτική, αστυνομική, φασιστική, εργοδοτική, σεξιστική, πατριαρχική, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται και αναπαράγεται αυτός ο κόσμος εναντίον μας. Και απαραίτητη, γιατί η δική μας βία, μια βία συλλογική, απελευθερωτική, επαναστατική, είναι το θεμέλιο για να ξανακάνουμε αυτόν τον κόσμο δικό μας. Για να χτίσουμε τις προϋποθέσεις της συλλογικής μας αυτοάμυνας, για να κάνουμε ξεκάθαρο στους δολοφόνους πως τίποτα δεν μένει αναπάντητο, για να οργανώσουμε τη σαρωτική μας αντεπίθεση. Πρώτα θα μας λογαριάσουν, ύστερα θα πληρώσουν».

ΠΗΓΗ