Με χειροπέδες ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Γιάννος: “Εφαρμόζεται το δόγμα Πολάκη”

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, γιατί δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα ότι τα 2,8 εκ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν στον λογαριασμό τους πως αποκτήθηκαν νόμιμα.

Η δικαιοσύνη τους καταλογίζει ότι αυτό το ποσό ήταν «δώρο» για να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του 2003, έναντι άλλων, ενώ να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Ακη Τσοχατζόπουλο το 2012.

Πρόκειται για τη σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο πρώην υπουργός έλαβε ως δώρο τα χρήματα για να δώσει την σύμβαση στην γαλλική εταιρεία THALES, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε: «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G2IkiKRGtaU?feature=oembed&w=750&h=563]

ΠΗΓΗ