Κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των γιορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του νέου έτους, έχει προγραμματίσει και υλοποιεί πρωτοβουλίες κοινωνικού – φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς και εορταστικές εκδηλώσεις για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, μέχρι και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, φάρμακα, είδη καθαριότητας, είδη ρουχισμού, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.α.), από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα είδη αυτά θα προσφερθούν σε Ιδρύματα και φιλανθρωπικά Σωματεία της χώρας, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Επιπλέον, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση εκδηλώσεων για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, διοργανώνονται για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, ενώ για τα παιδιά του προσωπικού στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν οι εξης θεατρικές παραστάσεις:

  • «Ο Μάγος του Οζ», διασκευή της Νανάς Νικολάου στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)  την Κυριακή 13/12/2015.
  • «Τα Ψηλά Βουνά», του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ» (Ιπποκράτους 9, Αθήνα), το Σάββατο 19/12/2015.

Επίσης, τις ημέρες των εορτών, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας θα προσφέρουν συμβολικά δώρα στο νοσηλευόμενο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.