Νέα σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Μια ακόμα περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών υποβλήθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός άνδρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προηγηθεί η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος αποκτώντας πρόσβαση σε ιστoσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος άνδρας.

Σε έρευνα που έγινε σε δύο σπίτια του κατηγορούμενου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

 



ΠΗΓΗ