Ολοκληρώθηκε η απολογία Παπαντωνίου: Τη «σκυτάλη» πήρε η σύζυγό του

Έπειτα από 16 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου.

Η «σκυτάλη» περνάει πλέον στη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου.

Όταν ολοκληρωθεί η απολογία της, ανακριτές και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.
Το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος 2.800.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έλαβε ως δώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός για να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Γ. Παπαντωνίου απολογούμενος έκανε λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές κατά της διαφθοράς : «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».



ΠΗΓΗ