Κρατούμενοι οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για διακίνηση. Μέσα και ο γιος του πρώην Ευρωβουλευτή

Προσωρινά κρατούμενοι, μετά από απολογίες 14 ωρών κρίθηκαν οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός ο οποίος κατά την κατηγορία συμμετείχε στη δράση τους.

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως εισχώρησε ως «μυστικός» αστυνομικός στο κύκλωμα για να το ξεσκεπάσει, αλλά δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του. Το επιχείρημα αυτό δεν έγινε δεκτό από ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Θεσσαλία και πατέρα πρώην ευρωβουλευτή, δήλωσε χρήστης και ζήτησε τη διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης. Αντίστοιχη υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Ο άλλος αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα δεν έχει συλληφθεί, ενω διαφεύγουν της σύλληψης ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα.

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ και της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν ένας 45χρονος από τη Σπάρτη και η 34χρονη κατηγορούμενη.

ΠΗΓΗ