Σύλληψη για παιδική πορνογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. ( National Center for Missing and Exploited Children ) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος αποκτώντας πρόσβαση σε ιστ o σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε (2) οικίες του ημεδαπού, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη διερευνώμενη υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και (2) κινητά τηλέφωνα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e – mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
  • Μέσω Twitter : @ CyberAlertGR
  • Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης ( Portal ) της Ελληνικής Αστυνομίας: https :// goo . gl / UWkku 9
  • Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα ( smart phones ) : CYBERKID
  • Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http :// cyberalert . gr / feelsafe /