Ενας 65χρονος ύποπτος για την φωτιά στο Μάτι. 29 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν

Στρατιωτικοί, λιμενικοί και ένας 65χρονος καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για τον 65χρονο υπάρχουν καταγγελίες ότι από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά η οποία στέρησε την ζωή σε 99 ανθρώπους, άφου άρχισε να καίει ξερά χόρτα στην περιοχή, όταν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Ο 65χρονος έχει κληθεί να απολογηθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο 65χρονος, όπως και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν κληθεί από για ανωμοτί εξηγήσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση, εκτός από την Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και τον Ευ. Μπουρνούς συγκαταλέγονται ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. Γενικότερα, οι προθεσμίες που δόθηκαν στους υπόπτους για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας είναι μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, δεν αποκλείεται όμως κάποιοι εξ αυτών να ζητήσουν και νέες.

ΠΗΓΗ