Ξύπνησε από κώμα 23 ημερών μόλις της έδωσαν το νεογέννητο μωρό της

Για ένα θαύμα με… επιστημονική εξήγηση κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, με αφορμή την ιστορία της Αμάντα ντα Σίλβα από τη Βραζιλία, που χάρη στο νεογέννητο μωρό της επέστρεψε στη ζωή από το κώμα στο οποίο είχε βυθιστεί επί 23 ημέρες.

Η 28χρονη γυναίκα που υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις, υπέστη μια οξεία κρίση που παραλίγο να αποβεί μοιραία για τη ζωή της στην 37η εβδομάδα κύησης.

Το τρίτο της παιδί ήρθε στη ζωή με καισαρική, η γυναίκα χρειάστηκε ωστόσο να μπει σε καταστολή αμέσως μετά προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Όσο όμως περνούσαν οι μέρες και οι εβδομάδες, η κατάστασή της δεν παρουσίασε βελτίωση. Αντίθετα, η Αμάντα δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα.

Στο μεσοδιάστημα, ο νεογέννητος Βίκτορ παρέμενε επίσης στην ομάδα νοσηλεία νεογνών, καθώς τα φάρμακα για την επιληψία που έπαιρνε η μητέρα του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης του είχαν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και είχαν εξασθενίσει τον οργανισμό του.

Η ελπίδα έμοιαζε να εγκαταλείπει τους γιατρούς και την οικογένεια της Αμάντα, μέχρι τη στιγμή που μια νοσοκόμα πρότεινε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: Να βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του.

Μόλις ο μικρός Βίκτορ βρέθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του, η Αμάντα τύλιξε τα χέρια της γύρω από το μωρό και δάκρυα κύλησαν από τα μάτια της! Άπαντες έμειναν να παρακολουθούν εμβρόντητοι τη σκηνή. ΄

Μαμά και γιος χαίρουν σήμερα άκρας υγείας και όπως αποδείχθηκε, αυτό το…θαύμα είχε επιστημονική εξήγηση: Αμέσως μόλις ο Βίκτορ ακούμπησε πάνω στο στήθος της Αμάντα, ο οργανισμός της άρχισε να παράγει γάλα, επαναφέροντας σε πλήρη λειτουργία τον οργανισμό της.

ΠΗΓΗ