Προθεσμίες για το Μάτι πήραν Δούρου, Ψινάκης, Μπουρνούς

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, έλαβε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων του δημάρχου Μαραθώνα Αλέξανδρος Λυκουρέζος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία θέση εκ μέρους του εντολέα του, αν πρώτα δεν μελετηθεί η δικογραφία.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε ο ίδιος στην εισαγγελία και έλαβε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να προετοιμάσει το υπόμνημά του. Σε δήλωσή του ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως ο ίδιος και ο Δήμος έκανε αυτό που έπρεπε όχι μόνο πριν την πυρκαγιά αλλά και μετά.

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του: «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση, εκτός από την Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και τον Ευ. Μπουρνούς και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Από τις απαντήσεις τους και τα στοιχεία που θα καταθέσουν στους εισαγγελείς οι ύποπτοι, θα κριθεί και η τελική τους ποινική μεταχείριση.

ΠΗΓΗ