Ένοχη η κόρη Σιούφα για θανατηφόρο τροχαίο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η Στεφανία Σιούφα, κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, για το τροχαίο που είχε σημειωθεί στην οδό Σκουφά το Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα ένας οδηγός μηχανής να χάσει τη ζωή του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχη την οδηγό για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επισημαίνοντας δια της προέδρου της έδρας πως τόσο η κατηγορουμένη όσο και το θύμα έφεραν ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο. Μάλιστα, νωρίτερα η πρόεδρος είχε σχολιάσει: «μια αμέλεια ειναι. Το κορίτσι δεν ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο. Απόγευμα ήταν, το καφεδάκι του ήθελε να πιεί…». Οι δικαστές αναγνώρισαν στη Στεφανία Σιούφα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ ανέστειλαν την ποινή επί τριετία.

Αμέλεια «είδε» και η εισαγγελέας, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης, καθώς, όπως επεσήμανε στην αγόρευσή της, δεν οδηγούσε με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή που όφειλε να επιδείξει. «Στάθμευσε το όχημά της σε δρόμο συχνής κυκλοφορίας και παρ’ όλα αυτά επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα χωρίς προσοχή, χωρίς δηλαδή να ελέγξει τον καθρέφτη ή να στρέψει το κεφάλι της προς τα πίσω για να δει αν έρχεται κάποιος, πράγμα πιθανόν εκείνη την ώρα και εκείνη την εποχή» ανέφερε η εισαγγελική εισήγηση, επισημαίνοντας πως ακόμα και αν το θύμα προχώρησε σε ελιγμό, εκείνη όφειλε να το περιμένει, αφού «αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ