Εξαπατούσε ηλικιωμένους προσποιούμενος τον εφοριακό

Θύματα εξαπάτησης από έναν 63χρονο άνδρα έπεσαν περισσότεροι από 30 ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη, από το 2014 έως και το 2018.

Ο δράστης προσποιούμενος τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους και αναφερόμενος είτε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια , αποσπούσε τους αριθμούς των τηλεφώνων τους.

Σε δεύτερο χρόνο σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει, αλλά και το κύρος της υποτιθέμενης θέσης του, ζητούσε «δανεικά» προκειμένου να καλύψει έξοδα συγγενικού του προσώπου που είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του ήταν ότι συχνά άλλαζε εμφάνιση προκειμένου να μην αναγνωρίζεται και με αυτό τον τρόπο να δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας που τον αναζητούσε.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την πιθανή εύρεση κι άλλων παθόντων.

Την υπόθεση κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας.

Σε βάρος του 63χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για Απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης κατόπιν εκκρεμούς καταδικαστικής απόφασης για συναφές αδίκημα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος:

• Εξαπάτησε συνολικά (34) πολίτες,

• αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον (7) άτομα,

• αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των (6.860) ευρώ, ενώ

• αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.

ΠΗΓΗ