Εξιχνιάστηκαν εξήντα υποθέσεις κλοπών στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, εξήντα υποθέσεις (60) κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από το τέλος Αυγούστου του 2017 έως και την 02.09.2018, είχε διαπράξει συνολικά εξήντα (60) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, των οποίων η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο 19χρονος διέθετε προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα στον 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος στα πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κάρτα αναλήψεως χρημάτων που ανήκει σε ημεδαπή.

Επιπλέον από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει από οικία ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Κορινθίας τέσσερα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ