Τραγικός ο θάνατος της 20χρονης στο ασανσέρ. Τι είπε ο ιατροδικαστής

Σε ένα τραγικό δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος της 20χρονης η οποία έχασε την ζωή της μετά από πολυήμερη μάχη που έδωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη, κλεισμένη σε ασανσέρ, στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν στην Κρήτη και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανακοπή καρδιάς, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο λόγος ήταν διαφορετικός.

Ο Ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, σε δηλώσεις του, ήταν κατηγορηματικός ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα στην άτυχη κοπέλα. Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, και έτσι να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.

«Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

ΠΗΓΗ