Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι στη Λιβαδειά, κατηγορούμενοι για κλοπές σε περίπτερα της περιοχής

Συνελήφθησαν, χθες (28-09-2018) πρωινές ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές από περίπτερα, σε κεντρικά σημεία της πόλης της Λιβαδειάς.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν τρεις (3) ακόμα ημεδαπές, για παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών σε βάρος περιπτέρων, με τις τελευταίες να έχουν διαπραχθεί την 27 & 28-09-2018, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους κατηγορουμένους.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο εκ των ανηλίκων, το χρονικό διάστημα από 31-08 έως και 28-09-2018, εμπλέκονται σε τουλάχιστον (14) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής, ενώ για τον τρίτο ανήλικο, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του, στην κλοπή που διαπράχθηκε την 27-09-2018.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν στη θραύση των κλειδαριών των κερματοδεκτών, ηλεκτρικών παιγνιομηχανών (κουρσάκια) που διέθεταν οι εν λόγω επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά σε κέρματα, ενώ επίσης παραβίαζαν τις κλειδαριές από τα ψυγεία αυτών και αφαιρούσαν τρόφιμα (γλυκά και παγωτά), αναψυκτικά κ.α.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.