Έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομίας στο πλαίσιο σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθη και ένας 35χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οκτώ αλλοδαποί (-4- άνδρες και -4- γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Ιταλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τρεις αλλοδαποί (-2- άνδρες και -1- γυναίκα) ηλικίας 25, 26 και 39 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων καθώς και με στοιχεία άλλου προσώπου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία, την Αυστρία και τ o Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 35χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε έναν 26χρονο, κατευθύνοντας και παρέχοντας κάλυψη προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων ώστε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.



ΠΗΓΗ