Ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν σήμερα Τετάρτη οι πέντε αλλοδαποί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Οι δράστες κατηγορούνται για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και αδικήματα για ληστεία παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενδέχεται να αναβληθεί ή να διακοπεί για άλλη ημέρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι δεν έχουν συνηγόρους υπεράσπισης και θα πρέπει να διορίσει το δικαστήριο.

Οι τρείς από τους κατηγορούμενους όπου είναι κρατούμενοι κατηγορούνται ότι είχαν ζητήσει έναντι αμοιβής από τους δύο δράστες της δολοφονίας να επισκεφτούν στο γραφείο του τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ως πελάτες για να τον εκβιάσουν, ασκώντας του πίεση προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν από τον πελάτη του ποινικολόγου Αριστείδη Φλώρο το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τα ζητούσαν για να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις – ομολογίες τους, στις οποίες κατονόμαζαν τον Αριστείδη Φλώρο ως το άτομο που τους ανέθεσε, έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».

Διαβάστε επίσης:«Φτερωτός Μαραντόνα»: Αυτό είναι το σημείωμα που άφησε στην ΕΛ.ΑΣ ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου 



ΠΗΓΗ