Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα και εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. (φωτός)

Στοχευμένες δράσεις πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο και τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2018, σε περιοχές της Αττικής, εντοπίστηκαν τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια και συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα, ηλικίας από 31 έως 73 ετών.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ο 57χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, 39χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος, καθώς και (3) άτομα, ηλικίας 56,54 και 42 ετών, ως παίκτες.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενα τους (πληκτρολόγια, οθόνες, ποντίκια), εκ των οποίων ο ένας server,
  • ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν) και
  • χρηματικό ποσό των τριακοσίων εβδομήντα πέντε (375,00) ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση , συνελήφθησαν ο 46χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, 38χρονη ημεδαπή υπάλληλος και (5) άτομα, ηλικίας 67, 55, 61, 73 και 67 ετών, ως παίκτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Κατά την έρευνα, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • είκοσι εννέα (29) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα παρελκόμενά τους (οθόνες, πληκτρολόγια και ποντίκια),
  • το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ και
  • δέκα (10) δέσμες παιγνιόχαρτων.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθησαν 47χρονος αλλοδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και 31χρονος παίκτης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) επιτραπέζιες τρίλιζες και το συνολικό χρηματικό ποσό των 86 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν, ανά περίπτωση, δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, ενώ οδηγήθηκαν σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.