Σοκαρισμένη η περιοχή του Βαρθολομιού: Τουρίστας περπάτησε για 4 χλμ μαχαιρωμένος για να βρει βοήθεια

Θύμα τεσσάρων ΡΟΜΑ έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένας 22χρονος Γερμανός που βρέθηκε στην περιοχή της Γλύφας ως τουρίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr. ο νεαρός έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στην παραλία και επέλεξε να παραμείνει στο σημείο, για να περάσει τη νύχτα του.

Δεν υπολόγιζε όμως πως παραμονεύουν κίνδυνοι σε μια απόμερη περιοχή, όπως αυτή ανάμεσα στις Θίνες και τη Γλύφα Βαρθολομιού. Έτσι κάποια στιγμή μέσα στο σκοτάδι, τέσσερις ΡΟΜΑ κύκλωσαν το αυτοκίνητο του 22χρονου Γερμανού και κινήθηκαν να του πάρουν ότι πολύτιμο είχε. Αυτός φέρεται να αντέδρασε και τότε δέχθηκε μια μαχαιριά στο πόδι απο έναν απο τους δράστες, που επίσης φέρεται να του προκάλεσε και ένα ακόμα μικρό τραύμα στη μύτη. Παράλληλα του επιτέθηκαν και οι υπόλοιποι δράστες, χτυπώντας τον με τα χέρια σε διάφορα σημεία.

Οι ληστές κατάφεραν να του αποσπάσουν ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των πέντε ευρώ, αφήνοντας πίσω τις τραπεζικές κάρτες που είχε μαζί του ο 22χρονος.

Μαχαιρωμένος στο πόδι και μη γνωρίζοντας ποιον δρόμο να πάρει μέσα στο σκοτάδι για να ζητήσει βοήθεια, ο 22χρονος Γερμανός επέλεξε να ακολουθήσει την ακτογραμμή για να φτάσει εκεί που υπήρχαν άνθρωποι και να ζητήσει βοήθεια. Έτσι περπάτησε αιμόφυρτος στην παραλία για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μέχρις ότου έφτασε στη Γλύφα και ενημέρωσε κατοίκους της περιοχής τι του είχε συμβεί, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πύργου, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Αστυνομικοί που διενεργούν έρευνα για την υπόθεση έλαβαν κατάθεση του 22χρονου και κατάφεραν να φτάσουν την ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δραστών ΡΟΜΑ τους οποίους και αναζητούν σε καταυλισμούς της περιοχής.